Susma Kandel työssään Lempäälän Luontaiskylpylässä

Vesi vanhin voitehista – työelämäjaksolla terveyttä ja luontoyhteyttä vaalien

Lempäälän Luontaiskylpylällä on lähes sata vuotta vanhat perinteet erilaisten vesi- ja luontaishoitojen tarjoajana.  Hoitovalikoimassa on mm. erilaisia vaihtokylpyjä, höyry- ja saunahoitoja, valeluita, kylmäpyyhehierontaa ja käärehoitoja.  Nämä kaikki erilaiset perinteiset hoitomenetelmät vetosivat kiinnostavuudellaan myös alun perin Nepalista kotoisin olevaan Susma Kandeliin, 28 v.  

Susma opiskelee toista vuotta kauneudenhoitoalaa Vammalan ammattikoulussa tavoitteenaan valmistua kosmetologiksi. Yhdeksi valinnaiseksi tutkinnon osaksi opintoihinsa Susma on valinnut 25 osaamispisteen kokoisen kylpylähoitopalvelut-tutkinnon osan. Tähän tutkinnon osaan kuuluvia hoitoja ja hoitopalvelukokonaisuuksia, kuten erilaisia kylpyjä sekä hieronta- ja spa-hoitoja Susma pääsee nyt harjoittelemaan ja toteuttamaan asiakkaille myös koulutussopimusjaksollaan Lempäälän Luontaiskylpylässä. Asiakastyössä häntä ohjaa yrityksen pitkäaikainen luontaishoitaja/hieroja sekä myös yrittäjä itse; sisätautien ja reumatologian erikoislääkäri Kirsti Uoti.   

Kyseessä on Susman ensimmäinen koulutussopimusjakso kauneudenhoitoalan opinnoissa. Kokemusta asiakaspalvelusta hänelle on kuitenkin kertynyt jo aiemmin mm. työskentelystä Kotipizzassa ja Nextiilissä. Nextiiliin Susma päätyi aiempien ympäristöalan insinööriopintojensa kautta. Englanninkieliset ammattikorkeakouluopinnot Susma suoritti Tampereen Ammattikorkeakoulussa tutkinto-ohjelmassa Environmental Engineering. Näiden aiempien opintojen johdosta Susma onkin erityisen kiinnostunut ympäristöasioista ja luonnon hoitavista elementeistä. Tästä syystä Lempäälän Luontaiskylpylä sopi periaatteidensa vuoksi hyvin Susman koulutussopimuspaikaksi, koska hoidoissa käytetään pääasiassa luonnon omia hoitavia elementtejä kuten vettä ja käärehoidoissa luonnonmateriaaleista pellavaa.  

Yhdessä opettajan, opiskelijan ja yrittäjän kanssa pystyttiin sopimaan yhteiset kuviot ja tavoitteet työelämäjaksolle sekä myös räätälöimään yrityksen palveluvalikoimaa siten, että se tukisi mahdollisimman hyvin Susman opintojen tavoitteita.

Vuonna 2014 Suomeen muuttanut Susma puhuu jo luontevasti suomen kieltä, mutta kauneudenhoitoalan ammattisanasto on vielä kehittymässä. Tästä syystä ensimmäisenä työelämäpäivänä Luontaiskylpylällä Susman mukana ja tukena oli myös hänen kauneudenhoitoalan ammatinopettajansa. Yhdessä opettajan, opiskelijan ja yrittäjän kanssa pystyttiin sopimaan yhteiset kuviot ja tavoitteet työelämäjaksolle sekä myös räätälöimään yrityksen palveluvalikoimaa siten, että se tukisi mahdollisimman hyvin Susman opintojen tavoitteita. Lempäälän Luontaiskylpylän yrittäjän myönteinen asenne Susman työelämäjaksoa kohtaan mahdollistaa hienosti sen, että opiskelija saa käyttöönsä kaikki tarvittavat työvälineet ja -tarvikkeet harjoitushoitoja varten. Ammatinopettajan ammattitaitoa hyödynnettiin uuden palveluvalikoiman räätälöinnissä sekä tarvittavien hankintojen suunnittelutyössä.  Myös työskentelytilat tarkistetiin yhdessä siten, että ne olisivat mahdollisimman toimivat kosmetologisiin hoitoihin, huomioiden työturvallisuus sekä asiakkaan että opiskelijan ergonomia. 

Hyvin suunnitellun alun vuoksi Susmalla on hyvät edellytykset onnistuneeseen koulutussopimusjaksoon Lempäälän Luontaiskylpylässä sekä ammatillisen osaamisen karttumisen myötä että kielitaidon ja asiakaspalvelutaidon harjaantumisen kautta.  

Asiakkaat pääsevät nauttimaan Susman hoidoista aina vuoden 2021 loppuun asti! 

Anna-Kaisa Toveri, hanketoimija ja kauneudenhoitoalan opettaja 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *