Ahlmanin Alumnitoiminta

Ahlmanin alumnitoiminta käynnistyi

Ahlmanin alumnitoiminta käynnisteltiin keväällä TYRSKY-hankkeessa työryhmän kokoamisella. Alussa suunnitteluun ja ideointiin lähti mukaan Ahlmanilta kaksi ammatillisen koulutuksen edustajaa sekä yksi vapaan sivistystyön koulutuksen edustaja. Myös Ahlmanin markkinoinnin sekä vastuuvalmentajien asiantuntijuutta on voitu hyödyntää aloitusvaiheessa.

TYRSKY-hankkeessa on mietitty alumnien vaikuttamismahdollisuuksia puolin ja toisin. Alumniverkostossa voi mm. vaikuttaa oman ammattialan kehittymiseen, täydentää puuttuvaa osaamista sekä luoda tärkeitä ammatillisia yhteyksiä.

Marraskuun lopussa Ahlmanin ensimmäiset alumnit kohtasivat aamiaisbrunssin merkeissä Ahlmanilla. Aamiaisen lomassa keräsimme yhteistyöajatuksia.

Tässä niistä muutamia poimintoja jatkoon:

Alumnien mielestä on todella arvokasta valmistuville opiskelijoille, jos heillä on mahdollisuus jatkaa ja syventää syntynyttä verkostoa. Samalla on arvokasta, jos he alumneina pääsevät jakamaan nykyisille opiskelijoille omia ”oppejaan” eli sitä kuinka monipuolisia mahdollisuuksia opinnot ja alat tarjoavat. Ahlmanilla on hyvä olla ja tänne tullaan mielellään opiskelemaan. Alumnit voivat tuoda ns. hiljaista tietoa ja omia verkostojaan uusille opiskelijoille.  He haluavat toimia motivoijina ja olla opiskelijoille vasen käsi sekä antaa apuja opintojen aikaisiin asioihin kokemustensa kautta.

Alumnit voivat tuoda ns. hiljaista tietoa ja omia verkostojaan uusille opiskelijoille.

Ahlmanilta alumnit toivovat mm. korttikoulutuksia, kurssimuotoista opintojen kertaamista ja/tai erikoistumiskursseja, joihin pystyisi työnohessa osallistumaan. He toivovat opintojen jälkeen säännöllisiä tapaamisia, verkostoitumista erilaisten ihmisten kanssa ja enemmän eri alojen yhteistyötä. Jatkoon toivotaan kerran vuodessa ns. Alumnipäivää aamiaisbrunssin kera, jolloin työelämässä olevat tulisivat kertomaan töistään, urapolustaan ja työelämästä yleensä. Ahlmanilla toimii pedagoginen osuuskunta Luonnoste. Se on opiskelijoiden sekä Ahlmanilta valmistuneiden ammattilaisten yhteinen yritys. Osuuskunta Luonnoste tuottaa tilauksesta palveluita niillä aloilla, joilla Ahlmanilla opiskellaan. Osuuskunta Luonnoste ottaa mielellään alumneja jäsenikseen kaikilta aloilta luonnoste@luonnoste.fi

Näillä ajatuksilla ja ideoilla on hyvä jatkaa yhteistyötä ensi vuonna.

Suurkiitokset alumneille!

Leila Arponen

Hankeasiantuntija, TYRSKY – Työelämän rajapinta koulutuksen kehittämisen ytimessä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *