Opiskelijoiden työpanos MM-kisoissa

Tampereen kaduilta kuuluu iloista puheensorinaa ja vastaan tulee hymyileviä faneja sankoin joukoin. Jääkiekko yhdistää eri maiden fanit yhteen ja kaupungilla raikaa yhteislaulut.

Olemme Varalan urheiluopiston lpt 34 opiskelijat Maija ja Julia. Suoritamme MM-kisoissa urheilu- ja kilpailutapahtuman järjestämisen näyttöä 2 muun oppilaan kanssa. Työnkuvaamme kuului ennen kisoja työvuorojen laatiminen infopisteelle sekä SUEK-pisteelle, luokkalaisten priiffaaminen työtehtäviin sekä SUEK-pisteen aktiviteetin suunnittelu.

MM-kisat on kansainvälinen kilpailutapahtuma, jonka takia olemme päässeet kehittämään myös englanninkieltämme. Koemme kielitaidon kartuttamisen tärkeäksi työelämää varten. Mielestämme englannin puhuminen on helpottunut viikkojen kuluessa ja siitä on tullut mieluista. On ollut myös hauska huomata kuinka englanti ei suju yhtä sujuvasti kaikilla ulkomaalaisilla. Tämä luo rentoa tunnelmaa meidän ja fanien välille, koska huomaa ettei tarvi itsekään olla täydellinen tullakseen ymmärretyksi.

Tästä tapahtumasta saamme paljon asiakaspalvelukokemusta, jota kaikilla ei vielä välttämättä ole. Vuorovaikutustaitomme ovat päässeet kehittymään erilaisten asiakkaiden ja tilanteiden myötä. Oman tiimimme kesken olemme päässeet kehittämään tiimityöskentelytaitoja sekä johtamista näytönantajien roolissa. Edellämainitut opit ovat iso osa nykyäajan työelämätaitoja ja siksi niiden kehittäminen on meille hyvin tärkeässä roolissa.

MM-kisoissa on runsaasti vapaaehtoisia ja päivittäin palkitaan muutama heistä. Luokkamme Tuva Mikkelsen on yksi palkituista ja hän sai muistamiseksi Miracleo pehmolelun sekä diplomin. Tämä on mielestämme hieno kunnianosoitus kaikille vapaaehtoisille, jotka ovat varmistamassa kisojen sujuvuuden sekä hauskuuden. Oli etuoikeus olla vapaaehtoisena näin isossa tapahtumassa ja päästä näkemään ja kokemaan tällaisen tapahtuman organisointia. Työurakan ja kiireen huipensi lopulta vielä Suomen joukkueen menestys kisoissa, SUOMI ON UUSI MAAILMANMESTARI HEI!

Katja Laaksonen, TYRSKY hankekoordinaattori, Varalan urheiluopisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *