Kuvakollaasi työelämäkäyntien tehoviikoilta yrityksistä

Yhteistyö oppilaitosten kanssa hyödyttää työelämää monella eri tavalla

Kaikki Pirkanmaan yhdeksän ammatillista oppilaitosta jalkautuivat yhteisvoimin pirkanmaalaisille työpaikoille helmikuun toisella viikolla. Vierailujen tavoitteena oli kertoa työelämälle oppilaitosyhteistyön mahdollisuuksista sekä kuulla työelämän toiveita koulutustenjärjestäjien suuntaan.

Vierailujen kohteena oli työpaikkoja laidasta laitaan: pieniä ja suuria yrityksiä, yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin toimijoita, muun muassa sote-, ravintola-, liiketoiminta- ja koneistusalan paikkoja. Työantajat toivoivat oppilaitoksilta esimerkiksi sitä, että opettajat olisivat enemmän opiskelijan mukana työpaikalla ja opiskelijoiden työelämätaitoja kehitettäisi myös oppilaitoksessa. Moni yritys kärsii myös työvoimapulasta ja tämän haasteen ratkaisemiseen toivottiin lisää yhteistyötä.

Työelämäkäynneillä tultiin siihen tulokseen, että yhteistyö oppilaitosten ja työelämän välillä voi hyödyttää työnantajia monella eri tavalla, esimerkiksi:

1.  Työvoiman hankinta: Oppilaitosyhteistyö auttaa työnantajia löytämään tulevaisuuden työntekijöitä, joilla on tarvittavat taidot ja koulutus heidän organisaationsa tarpeisiin. Työnantajat voivat osallistua esimerkiksi koulutusohjelmien kehittämiseen tai tarjota harjoittelupaikkoja, joiden avulla opiskelijat saavat arvokasta käytännön kokemusta ja työnantajat pääsevät arvioimaan tulevaisuuden potentiaalisia työntekijöitä.

2. Osaamisen kehittäminen: Oppilaitosyhteistyö mahdollistaa myös osaamisen kehittämisen ja tiedon jakamisen työnantajien ja koulujen välillä. Työnantajat voivat jakaa uusimpia käytäntöjä ja teknologioita koulujen kanssa, ja koulut puolestaan voivat tarjota koulutusta, joka vastaa työnantajien tarpeisiin.

3. Innovointi: Yhteistyö koulujen kanssa voi auttaa työnantajia innovoimaan uusia tuotteita ja palveluita. Koulut voivat tarjota tietoa ja tutkimustuloksia, jotka voivat auttaa työnantajia kehittämään uusia innovaatioita.

5. Työnantajamielikuvan kehittäminen: Oppilaitosyhteistyö voi auttaa työnantajia kehittämään positiivista mielikuvaa opiskelijoiden keskuudessa. Osallistuminen esimerkiksi opiskelijoiden mentorointiin tai uratapahtumiin voi auttaa työnantajia saamaan näkyvyyttä opiskelijoiden parissa ja houkutella uusia osaajia organisaatioonsa.

Yhteistyössä työnantajat ja oppilaitokset voivat löytää tapoja, joilla voidaan edistää alan kehitystä ja kehittää uusia ratkaisuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *