Näkymä näsijärveltä Varalan urheiluopistolle

Tyrskyäviä tapahtumia horisontissa

Yhdeksän Pirkanmaalaisen ammatillisen koulutuksen järjestäjän yhteishanke TYRSKY – Työelämän rajapinta koulutuksen kehittämisen yhteydessä vei joukon kutsuvieraita Hopealinjojen sisävesiristeilylle elokuun 18. päivä. Risteilyn teemana oli monia aloja koskeva aihe, johon muun muassa TYRSKY-hankekin hakee ratkaisuja: Mitä voimme tehdä parantaaksemme työelämän veto- ja pitovoimaa, kuinka houkutella osaajia työhön, sekä vahvistaa työntekijöiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia työssä. 

Risteilylle kutsuttiin tasapuolisesti yrittäjiä ja eri organisaatioiden edustajia Pirkanmaalta, joka on hankkeen toiminta-alue. Risteily tarjosi osallistujille tilaisuuden päästä keskustelemaan yhdessä oppilaitosten edustajien kanssa juuri heidän tarpeistaan, sekä pohtimaan yhdessä mahdollisuuksia ratkoa ongelmia. Matkalla kuultiin myös pitkän linjan yritysvalmentaja Rauno Korven puheenvuoron Tulevaisuuden työelämästä. 

Osallistujia oli ilahduttavan suuri määrä paikalla, lähes sata. Koko TYRSKY-hanke ja Työelämän rajapinta -verkosto olivat erittäin ilahtuneita, että risteilyllä päästiin kohtaamaan ja verkostoitumaan. Aluille pantiin monta hyvää ideaa, ajatuksia vaihdettiin, niitä heräteltiin ja uusia oivalluksia synnytettiin. Keskustelu soljui koko risteilyn ajan innokkaana. Juuri tähän risteily tähtäsikin: yhdessä, yhteisenä rintamana työelämä ja koulutuksen järjestäjät voivat mahdollistaa osaltansa ratkaisuja tulevaisuuden työelämän muutoksiin. 

TYRSKY-hankkeen seuraavat toimenpiteet ovat viikolla 40 järjestettävät tehoviikot, jolloin tyrskyläiset jalkautuvat yrityksiin kartoittamaan tarkemmin kentän tämänhetkisiä tarpeita koulutuksien, oppisopimuksien ja muiden vastaavien osalta. Yritysvierailujen teemana on tuolloin kestävä työelämä ja kohteita kartoitetaan parhaillaan. Syksyn ja talven mittaan järjestetään yritysten ja oppilaitosten yhteisiä verkostoitumistilaisuuksia, jotka nekin ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Hanke huipentuu toukokuussa 2023 pidettävään päätösseminaariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *