Onnistumistarinoita

Tumman vihreä ratas logo

TYKKY-hankkeen aikana on tuotettu materiaalia onnistuneesta oppimisesta ja työpaikkaohjauksesta. Materiaalista saat vinkkejä konkreettisen työpaikkaohjauksen toteutumiseen, opiskelijan työelämätaitojen vahvistamiseen työelämässä oppimisen aikana. Kuulet myös yrittäjän kokemuksista oppilaitosyhteistyöstä. Innostu onnistumistarinoista!

Varalan urheiluopiston opiskelijaa Veeraa ja hänen työpaikkaohjaajaansa Milenaa haastatellaan videolla työpaikkaohjauksen käytänteistä.

Lielahden pesulayrittäjä Minna-Liisa Vesasta haastatellaan videolla hänen tekemästään oppilaitosyhteistyöstä. Minna-Liisa on toiminut myös paljon erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden kanssa.

Voisiko sinun yrityksesi tehdä oppilaitosyhteistyötä ja saada sen kautta osaavaa työvoimaa?

Kiipulan ammattiopiston hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat kertovat videolla, millaisia monipuolisia taitoja tulee työelämään siirtyessä osata.

Elämä ei aina kulje suunniteltuja polkuja. Työelämää kohti suuntaava Marko pohtii omien kokemustensa kautta, miten polku työelämään voi muodostua, kun joutuu rakentamaan elämäänsä uudestaan, tavoitteena opiskelu- ja työelämäkuntoisuus. Videolla näkemyksiä Markon mielestä tärkeistä erityisen tuen ja ohjauksen elementeistä, yksilöllisistä ohjauksen tarpeista, sekä oppilaitoksen roolista ja erilaisista reiteistä matkalla kohti työelämää.

Kesätyöt ja opintojen aikaiset työelämäjaksot sujuvat sitä mallikkaammin mitä laadukkaampaa ja opiskelijalähtöisempää työpaikkaohjaus on. Aitoon ammattiin -Tavallista erityisyyttä työelämässä -videolla kerrotaan onnistuneesta työpaikkaohjauksesta ammatillisen erityisoppilaitoksen näkökulmasta.

SASKY koulutuskuntayhtymän videolla esitellään onnistuneita työpaikkaohjauskokemuksia ja pohditaan sitä, millaista on toimiva työpaikkaohjaus ja yhteistyö eri osapuolten välillä.

TYKKY hankkeen logot