Tarinoita

Seuraavilla videoilla erityiset työntekijät ja täsmätyöntekijät kertovat itse omista työtehtävistään ja kokemuksistaan työelämässä, sekä myös minkälaisia haaveita heillä on työelämästä tulevaisuudessa. Videoilla kokemuksistaan kertovat esimerkiksi hoiva-avustaja, varastonhoitaja sekä kiinteistönhoitaja. Myös työnantajat pääsevät kertomaan omasta näkökulmastaan työskentelystä täsmätyöntekijän kanssa.

Heidi, hoiva-avustaja

Heidi työskentelee hoiva-avustajana Marjatta-Säätiön hoivakoti Wäinämöisessä. Heidin mukaan kahta samanlaista päivää ei ole, kaikki ovat kivoja ja erilaisia. Hoivakodin johtajan mukaan Heidi on kuin tehty ammattilaiseksi hoivakotiin. ”Heidi on avoin, helposti lähestyttävä, sitoutunut ja luotettava – kaikkea mitä työnantaja voi toivoa. Työnantajan pitää rohkeasti kokeilla täsmätyöntekijöitä.

Elvis, kahvilatyöntekijä

Telma-koulutuksesta valmistunut Elvis työskentelee kahvila Baguettessa. Työhön ja itsenäiseen elämään valmistava TELMA-koulutus auttoi Elvistä löytämään omat vahvuutensa. Elvis on ammattitaitoinen ja tarkka työntekijä, jonka asenne ja ilo tuo iloa niin kahvilan asiakkaille kuin työntekijöillekin.

Miika, varastotyöntekijä

Miika työskentelee varastotyöntekijänä Tokmannilla. Datanomiksi valmistunut Miika ei kommunikoi puhumalla. Hän kommunikoi viittomalla sekä kirjoittamalla kännykän näytölle. Miika on murtanut ennakkoluuloja omalla persoonallaan ja osaamisellaan. Myymäläpäällikön sanoin hän on järjestelmällinen, luotettava, joustava ja huumorintajuinen työntekijä ja korvaamaton osa työyhteisöä.

Tytti, ravintolapäällikkö

Kahta samanlaista työpäivää ei ole, toteaa Tytti työstään Rax Ideaparkin ravintolapäällikkönä. Kokiksi kymmenen vuotta sitten valmistuneelle Tytille työnteko merkitsee sitä, että pystyy jatkuvasti kehittämään itseään omassa työssään.

Victoria, fastighetsskötare/kiinteistönhoitaja

Victoria jobbar som fastighetsskötare vid Korsholms kommun. Med noggrannhet och arbetsiver kommer man långt i arbetslivet. – Det är bra att ha ett jobb, där man får lön, säger Victoria.

Victoria työskentelee kiinteistönhoitajana Korsholmin kunnassa. Tarkkuus ja ahkeruus työssä ovat tärkeitä. Niillä pääsee työelämässä pitkälle. – On hyvä kun on työpaikka, josta saa palkkaa, sanoo Victoria.

Ari, kiinteistönhoitaja

Kiipulasta valmistunut, 19-vuotias Ari työllistyi heti valmistumisen jälkeen. – Täytyy oikeesti olla tosi aktiivinen, kun hakee töitä, Ari sanoo. – Mulla on sellasia piirteitä, mitä varmasti moni työpaikka arvostaa.

Sampsa, opiskelija

Sampsa tuo työpaikalle iloa ja rentoa fiilistä! Urheilukaupassa työskentely kiinnostaisi, ja tulevaisuuden työelämällekin riittää tavoitteita.

Antti, toimitilatyöntekijä

Antti Bäck on päässyt oppisopimuskoulutuksen kautta avotyöstä kokoaikaiseen palkkatyöhön. Kun katseet käännetään työntekijän vahvuuksiin ja osaamiseen, saadaan oikeanlaisilla tukitoimilla työ ja tekijä kohtaamaan toisensa.

Työnantajan puheenvuoro: Vanajanlinna Group

Kiipulan ammattiopiston ja Vanajanlinnan yhteistyö on hyödyttänyt kaikkia osapuolia. -Tän kaverin rajat on tässä, et enempää ei voi vaatia, toteaa Vanajanlinnan keittiöpäällikkö Mika Jokela. – Kaikkia ei voi laittaa samaan muottiin. (-) Että mietipä nyt vähän out of box!