Mies kattaa pöytää ravintolassa.

Yhteistyöpilotti kesäoppisopimuksesta: StaffPoint, Lapland Hotels ja AhlmanEdu

Kesäoppisopimus on hieno mahdollisuus oppia alaa ja olla samalla töissä!

Olen Lassi Lemmetyinen yksi viidestä kesäajan oppisopimusopiskelijasta Nokia Areenan Lapland Hotelsissa. Kesätyön lisäksi opiskelen Tampereen yliopistossa mediatutkimusta. Lähdin etsimään työpaikkaa, jotta saisin aiempiin työkokemuksiini lisää perspektiiviä. Aikaisempaa pohjaa tarjoilu- ja ravintola-alaan ei ole ja siksi tavoitteenani aluksi on ollut kokemuksen kerryttäminen ja kesätyöpaikka.

StaffPoint löytyi, kun etsin kesätyöpaikkaa. Kesäoppisopimuksen ajoitus osui hyvään kohtaan, koska meidät otettiin mukaan samoihin perehdytyskoulutuksiin muun henkilökunnan kanssa. Meillä on myös samat henkilökuntaedut kuin vakituisella henkilökunnalla. Kerrytän osaamistani asiakaspalveluun sekä juomien myyntiin ja tarjoiluun. Aluksi olin mukana enimmäkseen aamupalalla, jolloin pääsin opettelemaan koko systeemin. Kun tulin iltavuoroihin, alkoi MM-kisat ja silloin pääsi kunnolla tekemisen makuun. Kokemukset ovat olleet hyviä, olen viihtynyt täällä. MM-kisojen aikana on ollut päiviä, jolloin pääsääntöisesti englanti on ollut puhekieli ja ruotsiakin on päässyt puhumaan. Kun Suomi voitti mestaruuden, pääsi hyvin tunnelmaan. Meteli kuului sisälle asti ravintolaan.

Parasta tässä työssä ovat olleet kohtaamiset, voi olla osana työyhteisöä, hyvät asiakaskokemukset ja uusien asioiden oppiminen. Haastavinta on lähteä nolla pohjalta tekemään uuttaa työtä. Tarjonnassa olevat menekkituotteet omaksun nopeasti, mutta jokin pohjatieto esim. viineistä olisi ollut hyvä tähän alle. Täällä on kuitenkin huolehdittu, että henkilöstöä on tarpeeksi. Kassajärjestelmä on selkeä, mutta koko ajan pitää olla tarkkana ja hereillä.

Oppisopimusmahdollisuus on hyvä asia. Kun saa työpaikan, voi samalla kerryttää työkokemusta, oppia lisää ja saa samalla tutkinnon. Alussa ei tullut mieleenikään oppisopimusmahdollisuus, enkä tiennyt siitä mitään. Nykyinen sopimus on elokuun loppuun asti. Olisi hienoa, jos jatkossa olisi jokin työ opintotuen rinnalle. Puolet tutuistani tekeekin opintojen ohella ravintola-alan töitä.

Kuukauden koulutussopimusjakso ennen kesäoppisopimuksen alkua oli itselle yliopisto opintojen ohessa melko rankka. Päivät venyivät melko pitkiksi. Oma ajankäyttö ja suunnittelu on tärkeää. Pääsääntöisesti töitä kuitenkin saa tehdä niin paljon kuin haluaa ja jaksaa. Tavoitteenani on tehdä kesäajan töitä reippaasti. Nokia Areenalla ja kesällä Tampereella on paljon tapahtumia, joten töitä varmasti riittää. Elokuun loppuun kertyy paljon kokemuksia lisää. Rutiineja on tullut ja osa töistä menee jo omalla painollaan. Suosittelen tätä mahdollisuutta, koska tässä on hyvä tilaisuus oppia alaa ja olla samalla töissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *