työelämän rajapinta -logo

TYRSKY-hankkeesta Työelämän rajapinnaksi!

TYRSKY-hankkeen päätavoite on luoda koko Pirkanmaan kattava koulutuksen järjestäjien välinen ekosysteemi, joka vastaa paremmin ja ketterämmin työelämän muuttuviin tarpeisiin. Ekosysteemiä tukee hankkeen päätuotos tyoelamanrajapinta.fi -palvelusivusto, jolta tavoittaa yhden luukun palvelumallin mukaisesti yhdellä yhteydenotolla meidät kaikki yhdeksän koulutuksen järjestäjää. Palvelusivustolta löytyy paljon työelämän edustajille suunnattua tietoa erilaisista yritysyhteistyö- ja koulutusmahdollisuuksista.

Pyrimme myös löytämään uudenlaisia tapoja toteuttaa ammatillista koulutusta ja siihen liittyvää työelämäyhteistyötä eritystä tukea tarvitsevien opiskelijoiden näkökulmista tukemaan heidän etenemistään kohti tutkinnon saavuttamista ja työmarkkinakelpoisuutta.

Sivusto mahdollistaa opetus- ja ohjaushenkilöstölle yhteisen pohjan työelämäkäynneille. Aiemmasta yksittäisten koulutuksen järjestäjien tarjoamista palveluista siirrytään vähitellen kohti yhteistä pirkanmaalaista ammattiosaamisen kehittämistarjontaa. Pirkanmaa on tulevaisuuden vahva ammattiosaamisen koti, jonka kokonaisuutta hallinnoi Työelämän rajapinta – ekosysteemi www.tyoelamanrajapinta.fi.

TYRSKY – Työelämän rajapinta koulutuksen kehittämisen ytimessä on ESR-kehittämishanke, jonka toteutusaika on 1.9.2020-31.8.2023. Hankkeen koordinoija ja päätoteuttaja on SASKY koulutuskuntayhtymä. Osatoteuttajina ovat AhlmanEdu, Aitoon koulutuskeskus, Ammattiopisto Luovi, Kiipulan ammattiopisto, Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Valkeakosken ammattiopisto VAAO ja Varalan urheiluopisto. Yhteistyössä ovat mukana Pirkanmaan Yrittäjät ja Tampereen Kauppakamari. ESR-kehittämishankkeen yhteneväisten näkemyksien tavoittelemiseen sekä esitettyihin valtakunnallisiin Pirkanmaan maakunnan alueen kehittämistarpeisiin on saatu myös Pirkanmaan liiton avustus.

Leila Arponen, AhlmanEdu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *