TIITUS-PALVELU YHDISTÄÄ TYÖNANTAJAN JA OPISKELIJAN

Tredussa on ollut 3 vuoden ajan käytössä sähköinen palvelu, jolla yhdistetään työmahdollisuuksia tarjoavat työnantajat työtä etsiviin opiskelijoihin. Tällä hetkellä alustana toimii Tiitus, joka on sekä nettisivusto että kännykkään ladattava sovellus. Rekisteröityminen palveluun on helppoa ja maksutonta.

Työnantaja voi tarjota palvelussa opiskelijoille osa-aikatöitä, sijaisuuksia, kesätöitä, työssäoppimis- ja oppisopimuspaikkoja sekä työpaikkoja valmistuville. Työpaikkailmoitusten tekeminen on palvelussa helppoa. Ilmoituksiin voi merkitä palvelun valikosta taitoja ja avainsanoja, joita kyseisessä työssä tarvitaan ja parhaassa tapauksessa palvelu ehdottaa tätä työpaikkaa opiskelijalle, jolla on profiilissaan samoja merkintöjä. Palvelussa työnantajan viestiminen hakijoille on tehty vaivattomaksi. Esimerkiksi Kotipirtti ry:n toiminnanjohtaja Mari Anttila kertoo, että he ovat saaneet Tiituksen avulla paljon uusia sijaisia, ja he ovat todenneet Tiituksen toimivaksi palveluksi. “Tiitus-palvelu on ketterä työkalu uusien osaajien löytämiseen. Lisäksi se säästää aikaa ja resursseja, koska työnhakuilmoitusta ei tarvitse uusia jatkuvasti ja se on helppokäyttöinen. Tiitus kohdentaa meille suoraan niitä henkilöitä, jotka ovat aidosti palvelutalostamme kiinnostuneita alan tulevia ammattilaisia”, Anttila kertoo.

Tredu ohjeistaa jokaista työnantajakumppania palvelun käytössä ja jakaa hyväksi havaittuja käytäntöjä. Työnantaja saa Tredusta aina tarvittaessa tukea palvelun käyttöön ja työpaikkailmoitusten tekemiseen.

Kun työnantajilta kysyttiin, miten heidän ilmoituksensa ovat tavoittaneet opiskelijoita, yli 60 % kyselyyn vastanneista työnantajista kertoi saaneensa yhteydenottoja ilmoituksiinsa, ja määrän odotetaan kasvavan. Opiskelijoille palvelua markkinoidaan muun muassa Wilma-viestien, Tredun toimipisteissä olevien julisteiden sekä opiskelijaryhmille tehtävien esittelyiden avulla. Lisäksi palvelusta on tehty perehdytysmateriaali opiskelijoiden materiaalipankkiin.

Opiskelijalle työnhaku on Tiituksen avulla vaivatonta

Tiitus-palvelu on tehty myös työtä etsiville opiskelijoille helppokäyttöiseksi. Opiskelija voi etsiä työantajia tai paikkoja juuri omalta koulutusalaltaan, esimerkiksi ennen työssäoppimisjaksoa, tai etsiessään osa-aikatöitä. Omaa osaamistaan ei tarvitse perinteisesti kirjoittaa auki, vaan palvelussa on valmiita valikoita, joista opiskelija voi valita profiiliinsa osaamisia ja taitoja ja määritellä asteikolla, millä tasolla kyseinen osaaminen on. ”Tiituksessa on helppouden lisäksi hyvää se, että työnhaun etenemisen näkee aikajanalta ja palvelun kautta työnantajat laittavat yhteydenottopyyntöjä sekä vastauksia valinnoista”, Tredun rakennusalan opiskelija William kuvailee.

Opiskelijat voivat käyttää Tiitusta työmahdollisuuksien etsimiseen eri tavoin. Valitsemalla toimialueeksi Tredun, he näkevät Pirkanmaalla alueella sijaitsevat, juuri Tredun opiskelijoille kohdennetut työpaikat. Laajentamalla hakualueeksi yleisen Tiituksen, he näkevät palvelussa ilmoitettuja paikkoja koko Suomen alueelta. Valitsemalla TE-palvelut, he saavat näkyviin myös TE-toimiston ilmoittamat työmahdollisuudet. Näin opiskelijat pystyvät seulomaan työmahdollisuuksia, jotka on kohdennettu suoraan heille, tai etsimään työtä tarvittaessa laajemmalta alueelta. Tredun opiskelija William löysi Tiituksen avulla kesätyö- ja oppisopimuspaikan omalta alaltaan. Tälläkin hetkellä Tredun Tiitus-palvelussa on satoja työmahdollisuuksia avoinna opiskelijoille ja palveluun liittyy lähes päivittäin uusia työnantajia.

Tredun Tiitus-palvelu löytyy osoitteesta: https://oppilaitos.tiitus.fi/tredu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *