Varalan Nuoret Yrittäjät

Terveisiä Varalan urheiluopiston nuorilta yrittäjiltä

Me olemme Varalan urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijoita Aili, Emilia ja Po. Meitä yhdistää se, että olemme kaikki valinneet liikunnan palvelutuotannon osaamisalan ja sitä kautta perustimme yhdessä yrityksen nimeltä uMove NY. Olemme rekisteröineet yrityksemme Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, jossa perustetaan lukuvuoden, lukukauden tai kalenterivuoden ajaksi oikealla rahalla toimiva NY-yritys. Ohjelman aikana käydään läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen. Ohjelman tarkoituksena on työelämätaitojen, yrittäjämäisen asenteen ja aktiivisen toimintatavan oppiminen. Oma NY-yritys tuo motivaatiota ja hyvän harjoitusalustan erilaisten taitojen oppimiselle. 

uMove tarjoaa liikunnallista lastenhoitopalvelua ja liikuntaneuvontaa tai kaikkea, mitä meiltä uskaltaa toivoa. Olemme mm. olleet pyörälenkki seurana, ohjanneet ulkona pienryhmiä, pitäneet ravinto- ja liikuntaneuvonta luennon, tehneet kehonkoostumusmittauksia ja liikkumis- ja aktivoimissuunnitelmia. 

Meidän yhteinen projektimme alkoi vuoden vaihteen jälkeen. Ensin kaikilla oli oma liikeidea ja ajatus lähteä perustamaan oma yritys. Pienen juttutuokion jälkeen tulimme siihen tulokseen, että yhdistämme liikeideamme ja lähdemme perustamaan yhteistä kokonaisuutta. Nyt olemme suorittaneet kuuden viikon työharjoittelun omassa yrityksessämme. Tähän aikaan on mahtunut paljon uuden oppimista: Miten yrityksessä toimitaan? Miten se ylipäätään perustetaan? Miten markkinoidaan? Mitä dokumentteja tarvitaan? … 

Parasta tässä on ollut se, että saadaan tehdä melkein mitä halutaan. Pienellä riskillä kokeilla, millaista on yrittäjyys. Liikuntataustamme ovat erilaiset keskenään, joten pystymme yhdistämään osaamistamme monipuolisesti ja tuomaan uMovelle paljon erilaista tarjontaa.

Aili, Emilia ja Po, Varalan urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijat ja uMove NY-yrittäjät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *