Täsmätyö

Täsmätyöstä ratkaisuja työvoimapulaan

Täsmätyöstä ratkaisu osaajapulaan

Täsmätyö tarkoittaa kohdennettua tai räätälöityä työtehtävää, joka on suunniteltu varta vasten tietylle tekijälle. Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja osaajat hyötyvät räätälöidyistä työtehtävistä, joissa heidän vahvuutensa pääsevät parhaiten esille. Osatyökykyisyyden sijaan nykyään puhutaan mieluummin täsmätyöstä, sillä täsmätyökyky tarkoittaa kykyä suorittaa täysimääräisesti jokin tietty työtehtävä.

Yrityksille täsmätöiden etsiminen ja löytäminen tarjoaa mahdollisuuden saada osaavaa työvoimaa avuksi helpottamaan arjen kiireitä. Vaikka täsmätyö ei suoraan vastaisikaan juuri sillä hetkellä yrityksessä tunnistettuun osaajapulaan, sen avulla voidaan saada vapautettua yrityksessä jo työskentelevää henkilöstöä keskittymään paremmin omiin osaamisalueisiinsa. Tämä hyödyttää sekä räätälöityihin tehtäviin palkattua osaajaa, että yritystä.

Täsmätyön räätälöintiin työnantaja saa apua oppilaitoksilta. Täsmätyökykyisen palkkaamiseen on myös monenlaisia tukia saatavilla, kuten työolosuhteiden järjestelytukea sekä palkkatukea. Näistä vaihtoehdoista saat lisätietoa pirkanmaalaisilta ammatillisilta erityisoppilaitoksilta. Kun täsmätyön räätälöinti kiinnostaa, ole yhteydessä suoraan oppilaitokseen tai Pirkanmaan ammatillisiin koulutuksen järjestäjiin tyoelamanrajapinta.fi-sivujen yhteydenottolomakkeen kautta.