Koulun siivooja Anne.

Oppisopimuksella ammattitutkinto

SASKYn Mäntän seudun koulutuskeskuksen siivoja Anne on opiskellut viimeisempänä tutkintonaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelun ammattitutkinnon, josta hän valmistui 2021 toimitilahuoltajaksi. Anne kertoo:

  • Olin pohtinut kouluttautumista jo jonkin aikaa ja keskusteltuani siitä koululla, vahvistui ajatus suorittaa tutkinto työn ohella oppisopimuksella. Kaikki sujui hienosti! Koin tutkinnon hyödylliseksi, sillä vaikka olen työskennellyt siivoojan ammatissa jo yli 20 vuotta, minulla ei ollut kyseistä ammattitutkintoa. Tulevaisuudessa jos vaikka muutan tai vaihdan työpaikkaa, työllistyn tutkinnon avulla helpommin. Tutkinnon suorittamisesta oli hyötyä, koska sain päivitettyä omaa osaamistani, eikä opiskelu ei koskaan ole turhaa. Aina voi oppia uutta.

Anne on kerryttänyt työhistoriaa keittiöapulaisena, kokkina, tehdastyöntekijänä, trukkikuskina, paperikaupan työntekijänä sekä ATK-tukihenkilönä. Siivoojana hän on toiminut tehdastyössä, rappusiivouksessa, vuodeosastolla ja nyt viimeiset neljä vuotta vakituisena SASKYn Mäntän seudun koulutuskeskuksessa ammattikoulun puolella.

  • Suosittelen jokaiselle, joka miettii vanhemmallakin iällä aloittaa opinnot, tekemään sen rohkeasti. Opiskelu on hyvää vastapainoa työlle. Nykypäivänä tarvitaan joka alalle tutkinto ja kun siihen tulee mahdollisuus, niin kannattaa siihen tarttua.” – Anne rohkaisee.

Konkreettisen hyödyn lisäksi opiskeluajoista sekä -ystävistä jää usein hyviä ja hauskoja muistoja. Opiskelut mahdollistavat myös erilaisiin tehtäviin ja tapahtumiin tutustumisen, joista saa paljon työelämässä hyödyttäviä oppeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *