Aitoon koulutuskeskus

Aitoon koulutuskeskus

Aitoon koulutuskeskus on Aitoon Emäntäkoulu Oy:n ylläpitämä toisen asteen ammatillinen erityisoppilaitos. Aitoon koulutuskeskus tarjoaa ammatillista perustutkintokoulutusta sekä valmentavaa koulutusta vaativaa erityistä tukea tarvitseville nuorille. 

Oppilaitoksen päätoimipaikka sijaitsee Pälkäneellä luonnonkauniilla paikalla Pälkäneveden rannalla. Oppilaitos tarjoaa valmentavaa koulutusta myös urbaanissa ympäristössä Tampereen Hervannassa. Aitoon koulutuskeskuksessa opiskelee tällä hetkellä 120 opiskelijaa.  

Aitoon koulutuskeskus tarjoaa ammatilliseen koulutukseen valmentavaa TUVA-koulutusta sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentava TELMA-koulutusta. Ammatillinen koulutustarjonta sisältää ravintola- ja catering-alan perustutkinnon, puhtaus- ja kiinteistöalan perustutkinnon sekä taideteollisuusalan perustutkinnon. Aitoon koulutuskeskuksessa opiskelijat hankkivat valmiuksia työskennellä erilaisissa työtehtävissä ja itsenäisen elämän eväitä. Opiskelua ja itsenäistymistä tukevat oppilaitoksen tarjoamat asumis- ja vapaa-ajanpalvelut. 

Aitoo on mukana TYRSKY-hankkeessa kehittämässä ammatillisen koulutuksen työelämäyhteistyötä erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden näkökulmasta. Hankeverkoston laaja-alainen osaaminen ja tiivis yhteistyö mahdollistavat aivan uudenlaisen ja hedelmällisen yhteyden oppilaitosten ja työpaikkojen välille. Aitoon tavoitteena TYRSKY-hankkeessa on onnistua entistä useamman opiskelijansa työllistymisessä joko palkkatyöhön tai tuettuun työhön.

Yhteyshenkilöt:

Pia Suhonen, erityisopetuksen asiantuntija / työvalmentaja

p. 0400 447 319

pia.suhonen(at)aikk.fi

Marika Peltoniemi, hankeasiantuntija

p. 050 387 6669

marika.peltoniemi(at)aikk.fi