Varalan uhreiluopiston opiskelija maise ja sirpa puolapuiden edessä.

OPISKELIJAYSTÄVÄT MAISE JA SIRPA

Miksi olen tässä nyt – Sirpa

Olen Sirpa uustamperelainen 55 v. uranvaihtaja. Perheeseeni kuuluu aviomies ja Yhdysvalloissa opiskeleva poikamme.

Elän nyt aikaa, jolloin voin keskittyä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista, jaksamisesta ja terveydestäni sekä toteuttamaan haaveitani, joita ei ehkä ole kerennyt tai huomannut edes ajatella ihanassa lapsiperhearjessa.
Uranvaihto oli ehkäpä jo useamman vuoden käynyt mielessäni, mutta arkikiireet ja -paineet sekä työn jatkuvuus ja helppous jämähdyttivät paikoilleen. Niin ikävä kuin koronapandemia onkin, niin sen pysäyttäessä hetkeksi työnteon, avasi se minulle mahdollisuuden hengähtää ja keskittyä miettimään sitä, että mitä oikeasti haluan tehdä.

Liikunta on aina kuulunut elämääni olennaisena osana – se tuottaa hyvän mielen, hyvän olon koko kroppaan ja pitää terveyttä yllä. Liikunnan avulla voin pitää itseni kunnossa – voisinhan myös auttaa muita terveellisen elämän pariin ja itsestään huolehtimiseen! Liikunnan ja ravinnon tärkeys on ymmärretty ehkäpä tämän sukupolven aikana – samalla on huomattu liikunnan vähyyden aiheuttamat ongelmat. Liikunnan ympäristössä on hyvä työskennellä ja työtä varmasti riittää 🙂 Varalan Liikunnan Ammattitutkinto tarjoaa hyvät eväät liikunnan uralle.

Miksi olen tässä nyt – Maise

Olen Maise, 53-vuotias ikaalislainen. Olen aina ollut aktiivinen liikkuja ja harrastanut monenlaista liikuntaa astangajoogasta kuntonyrkkeilyyn ja triathlonista suunnistukseen. Peruskoulun jälkeen joskus vuonna nakki-ja-muusi olisin halunnut hakea opiskelemaan liikuntaa, mutta elämä vei kuitenkin toiseen suuntaan. Nyt olen elämässäni siinä tilanteessa, että voin asettaa oman hyvinvointini kaiken muun edelle.

Lasten muutettua pois kotoa, muutimme vuonna 2019 mieheni kanssa Tampereen Pyynikintorin vierestä pieneen saunamökkiin peltojen keskelle Ikaalisiin. Se oli yhden unelman toteutus.

Nyt toteutan toista isoa unelmaani. Olen ollut töissä noin 35 vuotta ja joku aika sitten päähäni pälkähti hullu ajatus: mitä jos alkaisin tekemään työkseni juuri sitä, mitä ihan oikeasti haluan tehdä: ohjaamaan aikuisille liikuntaa ja kertomaan heille, mitä kaikkea hyvää se tuo elämään. Siispä päätin syksyllä 2021 hakea Varalan urheiluopistoon liikuntaneuvojan koulutukseen, enkä ole katunut. Odotan innolla ja mielenkiinnolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Varalan urheiluopisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *