Työelämän Rajapinta Palvelut

Koronan aikana opiskelusta

Kun korona alkoi levitä maailmaan 2020 vuoden alussa, olin perheeni kanssa ehtinyt tulla juuri Espanjasta.  Koronan alkuaikoina en osannut ottaa sitä niin vakavasti ja ajattelin, että se on nopeasti ohi. Ei ollut, se paheni siitä ja kohta se oli maailman laajuinen pandemia. Siitä sitten alkoi rajoitukset ja kohta oltiin kotona etäopiskelussa. Jouduin 2020 keväällä keskeyttämään työharjoittelun Kirpputori Tarinassa Tampereella. Kaikki jotakuta pystyttiin ohjeistettiin sulkemaan ovensa siihen asti, että korona lientyisi. Ulkona liikkuminen oli onneksi  sallittua.  

Kun joutui olemaan enimmäkseen kotona ja vapaa aikaa oli enemmän, tuli käytyä useammin lenkillä ja ylipäätään ulkona. Sinä aikana tuli myös luettua hyvin paljon. Sitten kun korona alkoi jonkin verran laantua vuoden 2020 lopulla ja 2021 alkupuolella tuli maskipakko/suositukset ja muistutus, että on hyvä pitää turvavälit ja huolehtia siitä, ettei mene kipeänä kouluun tai töihin.

Koulutehtäviä ja rasti tehtäviä sai tehtyä hyvälle mallille. Koulu oli aluksi vaikeaa, koska piti opetella Meet-ohjelmia ja tehdä tehtävät itsenäisesti, sekä opetella paremmin käyttämään ohjelmia, missä tehtävät tehtiin. Korona-aikana oli aika epävarmaa saako työharjoittelu paikkaa vai ei ja mistä sen saa. 

2020 kesä oli toisaalta pitkäveteinen, koska ei päästy lähtemään minnekään ja Suomessakin oli rajoitettu matkailua. Ainoa paikka muistaakseni mihin oli ihan sallittua mennä oli mökille. Kesällä tuli vietettyä paljon aikaa rannalla. 

Nyt korona on lientynyt ja rajoituksia on alettu hellittämään ja ihmiset on saanut rokotukset ja maskipakkoa ollaan alettu hellittää. 

Korona vuosi on ollut rankka, haastava ja väsyttävä.

Claudia, TYRSKY-viestinnän opiskelijaryhmästä

(Toim. huom. teksti on kirjoitettu kesällä 2021 ennen uusimpia rajoituksia. Seuraa oman alueesi pandemiatyöryhmän tiedotusta saadaksesi ajankohtaisen tiedon suosituksista.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *