kauppias seisoo ruokapalvelutiskin edessä ja myyjät sen takana.

Kaupan palvelutiskin osaajaksi-koulutuksen kehittyminen on yhteistyön tulosta!

Valkeakosken ammattiopiston Kaupan palvelutiskin osaajaksi-koulutuksen syntyminen on monenlaisen yhteistyön ja -kehittämisen summa. Paikallisen PoVer-hankkeen Tanja Kulmala vinkkasi K-Citymarket Valkeakosken ajatuksesta ja tarpeesta kouluttaa osaajia kauppojen palvelutiskeille.

Kaupan palvelutiskin osaajaksi-koulutus on työelämälähtöinen ja toteutukseltaan työelämäpainotteinen. Täsmäkoulutukseen valittiin suunnittelussa kahden eri tutkinnon osia, jossa työelämästä noussut tarve huomioitiin. Koulutus alkoi Valkeakosken ammattiopistossa elokuussa 2021 ja päättyi helmikuussa 2022.

Työelämän ja koulutusta järjestävien oppilaitosten välillä on tärkeää olla halu ja innostus kehittää uutta. Työelämä tarvitsee osaajia ja kouluttamalla oppilaitokset voivat vastata työelämän täsmätarpeisiin. Eri tutkinnoista osien valitseminen samaan koulutukseen on yhteistyötä myös oppilaitoksen sisällä.

Yhteistyön näkökulmasta kaikki hyötyvät uusien koulutusten syntymisestä. Yritys saa uusia osaajia, ammattioppilaitos saa työelämälähtöisiä koulutuksia ja uusia opiskelijoita, hankkeet kokemusta yhteistyön kehittämisestä ja yhteiskunnallisesti luodaan mahdollisesti uusia työpaikkoja. Hyötyjen syntymisen näkökulma kaikille osapuolille on yhteistyön kehittämisen kannalta tärkeä ja motivoiva asia. Uusien koulutusten kokeileminen on tärkeää, siitä saa oppia ja kokemusta.

TYRSKY-hankkeen tavoitteena on työelämän rajapinta osaamisen kehittämisessä. Meressä tyrskyn rajapinnassa ilma kohtaa veden, siinä rajapinnassa olemme kuvainnollisesti tehdessämme yhteistyötä työelämän kanssa. Uusien työelämälähtöisten koulutusten kehittämiseen tarvitaan samanlaisia asioita kuin jotta tyrsky selviää meressä. Täytyy mukautua muutokseen, kulkea rinnalla, kehittyä, kestää erilaisia olosuhteita ja mennä eteenpäin. Uusien täsmäkoulutusten kehittäminen on ketterän oppilaitoksen ja työelämän voitto!

Maija Gisler, Yritys ja työelämäkoordinaattori / Työelämäpalvelut, Valkeakosken ammattiopisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *