Iida Myllymäki ja Anne Jalo

Iidalla on jalka jo selkeästi työelämän puolella

Sastamalalainen Iida Myllymäki aloitti kauneudenhoitoalan opinnot syksyllä 2018 Sastamalan Karkussa, jossa SASKY koulutuskuntayhtymä kouluttaa sekä kosmetologeja että kosmetiikkaneuvojia. Iida valitsi osaamisalaksi ihonhoidon osaamisalan, jossa opiskellaan monipuolisesti erilaisia kosmetologisia hoitoja, kuten kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja sekä mm. vartalo- ja kylpylähoitopalveluita.

Iidan kosmetologiopinnot etenivät hienosti suunnitelmien mukaisesti. Hän pääsi ensimmäisinä opiskeluvuosinaan myös tutustumaan oikeaan kosmetologin hoitotyöhön työelämäjaksoillaan. Viimeisenä opiskeluvuotena kuitenkin koronasta johtuva tilanne osittain hiljensi myös kauneushoitolat, ja opiskelijoiden koulutussopimuspaikkojen saanti muuttui nihkeämmäksi eikä hoidettavia asiakkaita ollut enää entiseen malliin.

Kauneushoitola-yrittäjä Anne Jalolla Sastamalan Keikyässä tilanne asiakasvirran suhteen oli kuitenkin niin hyvä, että hänellä oli mahdollisuus tarjota työelämäpaikkaa Iidalle kauneushoitolassaan Bjuutissa. Anne, joka myös itse on valmistunut Saskyn Vammalan ammattikoulusta kosmetologiksi, ymmärsi hyvin, kuinka tärkeää työelämässä tapahtuva oppiminen on opiskelijalle ja opiskelijan ammatilliselle kasvulle. Iidan siirtymistä työelämäjaksolle Bjuutiin helpotti osaltaan myös se, että Annen hoitolassa oli käytössä aivan samat tuotesarjat kuin koulussa Karkussa, jolloin käytännön töiden aloittaminen sujui tältäkin osin nopeasti ja mutkattomasti.

Annen ja Iidan yhteistyö kuitenkin sujui niin saumattomasti, että “Bjuutin tyttöjen” mielestä oli täysin luontevaa jatkaa vielä yhteistyötä.

Työelämässä tapahtuvan koulutussopimusjakson kestoksi suunniteltiin alun perin vain muutamaa kuukautta, jonka jälkeen Iida täydentäisi osaamistaan vielä oppilaitosympäristössä. Annen ja Iidan yhteistyö kuitenkin sujui niin saumattomasti, että “Bjuutin tyttöjen” mielestä oli täysin luontevaa jatkaa vielä yhteistyötä. Opiskelijan henkilökohtainen koulutuspolku mahdollisti siis sen, ettei Iida enää palaa oppilaitosympäristöön, vaan suorittaa opintonsa loppuun koulutussopimuksella Bjuutissa Annen opissa. Koulutussopimuksen jatkamisesta ilahtuivat myös asiakkaat, jotka ovat hyvin löytäneet tiensä Iidan osaaviin käsiin ympäri Sastamalaa, ja kauempaakin. Kevään ja kesän aikana on ehtinyt jopa muodostua yrittäjälle elintärkeitä kanta-asiakassuhteita.

Annelle kauneudenhoitoalan osaamista ja yrittäjäkokemusta on ehtinyt kertyä jo useamman vuoden ajalta, kun hän perusti oman hoitolansa heti valmistumisen jälkeen vuonna 2017. Bjuutin palveluvalikoimaan kuuluu monipuolisesti erilaisia kauneudenhoitopalveluita aina tuloksellisista kasvohoidoista ihaniin rentouttaviin kylpylähoitoihin. Annella on jopa oma verkkokauppa, jossa myydään laadukasta ammattikosmetiikkaa. Bjuuti on oppimisympäristönä siis tarjonnut Iidalle monipuoliset mahdollisuudet nähdä ja oppia kauneudenhoitoalaa monelta kantilta. Annea Iida kiittää erityisesti taidosta ohjata, tukea ja kannustaa vaihtelevissa hoito- ja asiakaspalvelutilanteissa. Osaavan ohjaajan tuki on ensiarvoisen tärkeää esimerkiksi silloin, kun valitaan hoitoja ja tuotteita asiakkaalle, jolla on erityistarpeita kuten esimerkiksi kosmetiikka-allergioita tai erilaisia iho-ongelmia.

Annen ja Iidan yhteiselle taipaleelle ei vieläkään näy loppua, vaikka Iidan valmistuminen on käsillä aivan näillä näppäimillä. Hyvän työyhteisön ja vakiintuneen asiakaskunnan vuoksi naiset ovat päättäneet jatkaa yhteistyötään siten, että Iida jää valmistumisensa jälkeen sopimusyrittäjäksi Bjuutiin.

Jatkossa Iida työskentelee Bjuutin toisena kosmetologina, jolloin hänen palveluvalikoimaansa kuuluu kattavasti erilaisia ihonhoidon palveluita. Suosituimpiin palveluihin Iida listaa mm. kokovartalon hieronta- ja SPA-hoidot.

Opiskelija-, työelämä- ja oppilaitosyhteistyö on tässä tarinassa ollut kannattavaa ja johtanut parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, johon ilman työelämäjaksoa tuskin olisi päädytty.

Anna-Kaisa Toveri, hanketoimija ja kauneudenhoitoalan opettaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *