porkkanakakkua ja hedelmäsmootheita noutopöydässä

AhlmanEdun alumnien ja seniorialumnien tapaaminen

Siitä on kulunut jo vuosi, kun TYRSKY-hankkeen puitteissa lähdimme käynnistämään AhlmanEdun alumnitoimintaa. Ensimmäinen tapaaminen järjestettiin viime vuoden marraskuussa aamiaisbrunssin yhteydessä leppoisasti jutellen ja kuulumisia vaihtaen. Alumnirekisteriin liittyi ensimmäisen syksyn aikana noin 60 alumnia ja nyt heitä on noin 100. Keräsimme ensimmäisessä tapaamisessa ajatuksia ja ideoita alumnitoimintaan.

Tärkeiksi asioiksi koetaan osaamisen täydentäminen ja ajan tasalla pitäminen. Ammatillisten verkostojen ja yhteyksien luominen sekä ajantasaisen tiedon välittäminen työelämästä opiskelijoille ja opettajille on tätä päivää. Alumnit saavat samalla omaan työyhteisöönsä tietoa koulutus- ja yhteistyömahdollisuuksista.

Alumnitoiminnan vakiinnuttamiseksi he toivoivat tapaamisen järjestämistä kerran vuodessa aamiaisbrunssin parissa. Toiveisiin vastattiin ja päiväksi varmistui 14.12.2022 Ahlman-päivän yhteyteen, jolloin eri alojen opiskelijat esittelivät AhlmanEdun ympäristössä osaamistaan. Mukaan kutsuttiin myös Ahlmanin seniorialumneja kertomaan opiskelukokemuksiaan ja tarinoitaan aiemmilta opiskeluvuosiltaan.

Ahlman-päivässä riitti hulinaa ja huikeita elämyksiä opiskelijoiden tarjoilemana! Koko kampus pääsi mm. koristelemaan pipareita, diskoilemaan, kirjoittamaan, nauttimaan konsertista, virtuaalimatkailemaan, kuulemaan toteutetuista projekteista, testaamaan pelejä ja nauttimaan taiteesta.

Tapaamisessa kuultiin mm. TyYRSKY-hankkeesta, uudistuneesta työpaikkaohjaajakoulutuksesta, tapahtumista opintojen jälkeen sekä tietenkin vaihdettiin kuulumisia muutenkin.

TYRSKY-hankkeen aikana alumnitoimintaa ovat käynnistäneet muutkin pirkanmaalaiset ammatilliset oppilaitokset. Tulevaisuudessa tästä verkostoyhteistyöstä voivat hyötyä niin oppilaitosten edustajat kuin alumnitkin.

TYRSKY-hankkeessa alumnitoimintaa on voitu käynnistää ja miettiä yhdessä jatkosuunnitelmia. Keräsimme muutamia hyviä ideoita jatkoon:

  • Ammatillisessa koulutuksessa voisi näytöissä hyödyntää alumneja
  • Alumnimarkkinointiin mukaan uratarinat, kuulumiset, blogit, videot
  • Alumnimarkkinointia voisi olla enemmän opiskelijoille, ettei tieto mene ohi
  • Alumneille alennuksia verkkokursseihin ja koulutuksiin
  • Toimintaa paikan päällä Ahlmanin tiloissa
  • Alumneille kutsuja Ahlmanin tapahtumiin
  • Mahdollisuuksia kasvokkain tapaamisiin useammin kuin kerran vuodessa
  • Pidetään Ahlmanin historia mukana esim. vanhempien alumnien avulla
  • Jatkokursseja omalle kurssille esim. viikonloppukursseja entisille kirjoittajakurssilaisille, johon useampi vuosikurssi voisi osallistua, jakaa kokemuksia, verkostoitua ja kehitellä yhteisiä projekteja
  • Aktiivisempaa yhteydenpitoa

Kiitos alumneille ideoista! Tästä on hyvä jatkaa suunnitelmia eteenpäin 😊

TYRSKY-hankkeen hanketyöntekijä Leila Arponen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *